Susah Mengandung | Mengandung Tanpa Di Sangka!

Ini nak cerita kisah MIRACLES. Keajaiban yang dikurniakan Tuhan. Kepada mereka yang tidak putus-putus meminta dan bertawakkal pada-Nya.

Kisah-kisah miracle ni tak jauh pun dari me. Kat dalam ofis  me je pun.

Nak share sini supaya yang masih mencuba untuk mengandung tu.. jangan putus asa. Keep on trying!

Kakak Umur 43 Mengandung Selepas 8 Tahun Mencuba!

Yup. Kakak ni biar me panggil dia kak Z je okey. Dia spesis jenis susah nak mengandung macam me la jugak.

Dia dapat anak pertama 10 tahun lepas. Melalui kaedah IUI. Bukan sekali tapi tiga kali cuba tau. Kat LPPKN juga.

Bila anak dah umur 2 tahun, dia pun cuba lagi. I think about 4-6 kali IUI . Dengan triple-dose ubat. Dengan beribu-ribu habis. Dengan pernah miscarried sekali. Tapi tak ada rezeki.

So tak apa. Dia tak mahu buat IVF atas personal reason yang saya tak tahu. Maybe kewangan sebab dia baru beli rumah. Jadi, kak Z dan suami setuju nak ambik anak angkat.

Dah ada calon anak angkat (ada pasangan suami isteri muda miskin yang beranak tiap tahun, nak bagi baby dalam kandungan). So, kak Z pun prepare apa yang patut. Siap belikan keperluan baby *masa tu lagi 2 bulan baby nak keluar*, siap book hospital, siap bayar certain amount kat parents baby tu *emm.. macam jual anak la pulak kan*, siap prepare all the necessary documents lah.

Patut baby lahir bulan 11 tahun lepas.. tapi bulan 12 mak budak tu kata belum beranak. Main elak-elak. Rupanya diaorang berubah fikiran. Tak mahu bagi baby jadi anak angkat. Kensel!

Kesian kak Z ni. Tapi me tengok dia cool je. Me cakap kat dia… maybe akak belum ready.. maybe ada something else yang Tuhan dah plan for her. I was right!

Tanpa di sangka-sangka… kak Z dah mengandung 2 bulan *as of May 2010.. kisah benar.. baru berlaku ni*. Mengandung tanpa mendapatkan apa-apa rawatan IUI ke.. IVF ke.. tak buat semua tu!

Siapa sangka kan? Kalau Allah nak bagi rezeki.. sekejap je dapat. Maybe sebab tu Tuhan buat mak baby yang konon nak bagi anak angkat tu berubah fikiran. Sebab Dia dah sediakan rezeki anak sendiri for her. Alhamdulillah!

Adik Umur 32 Tahun Mengandung Selepas 3 Tahun Mencuba!

Adik ni bukan my adik kandung okeh. Adik and kakak me semua spesis subur-subur belaka. Masing-masing anak 3 dan 8 setiap sorang!! Tak tahu kenapa me sorang je spesis special sikit… ha..ha..

Okey.. let me call this adik Ellie je lah ye. Dia pun sama ofis dengan me.

Ellie pun dah ada anak umur 5 tahun.  Lepas tu cuba dan cuba tapi tak jugak mengandung. Dia pernah buat small operation for endometriosis.

Last few week, dia pergi lah LPPKN. Tapi bila doktor suruh buat HSG dia tak mahu. Sebab takut kena probe dengan equipment HSG tu… Serik katanya sebab tak suka kena vaginal scan he..he.

Kami (me, kak Z, Ellie dan sorang lagi office mate) ni memang lunch together. Sebab kami je perempuan Melayu terakhir kat ofis ni… aha..ha..ha

So.. bila time lunch si Ellie ni asyik duk pegang la kak Z ni. Supaya aura mengandung tu berjangkit kat dia…ha..ha

Tengok-tengok memang berjangkit! Okeh.. me gurau ke pasal berjangkit mengandung ni. Tapi si Ellie ni memang dah disahkan positif mengandung 4 minggu!! Baru je dia bagitau me semalam.

Again.. dia tak buat treatment apa-apa pun. Agaknya dah memang musim mengandung la kat sini. Lepas ni jangkit kat me pulak kot? Amin!!!

Anyway.. me share both stories supaya yang tengah mencuba-cuba tapi belum berjaya tu.. supaya jangan putus asa. Disamping berusaha, kena ingat yang rezeki anak tu dari Allah. Kena minta dengan Dia. Jangan sesekali lupakan Dia.

Kadang-kadang Tuhan nak tengok sejauh mana kita sanggup mencuba. Dan samada kita betul-betul nak anak. Sebab hanya orang yang special sahaja diujinya. So, fikir-fikir kan lah.

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk ini boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living Products yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *