Susah Mengandung | Bila Nak Dapat Baby?

Mengandung adalah satu pengalaman indah. Hanya yang alami mengetahui. Terutama semasa kehamilan anak pertama. Rasa seronok semacam. Lebih-lebih lagi bila bayi dalam kandungan pertama kali menendang dan tersedu *hiccup*.

Tapi tak semua yang berkahwin dan mahukan anak dapat merasai pengalaman indah ini. Kadang-kadang rasa sangat cemburu dengan mereka yang senang sangat mengandung. Terutama mereka yang baru lepas kahwin terus melekat. Bunting pelamin. Kita pula?

Saya sangat faham perasaan itu. Sangat-sangat memahami. Marah. Geram. Kecewa. Sedih. Berkecamuk perasaan.

Terutama jika dikelilingi mereka yang suka menyindir.

Bila nak bertiga? Bila nak dapat anak?  Kau merancang ke? Sudah-sudah lah honeymoon tu! Tak takut ke suami kahwin lain? Bilalah mak nak dapat cucu ni? Si Bedah yang baru kahwin bulan lepas dan berisi… engkau bila lagi? Kau nak kena mandi bunga kot. Kau mandul ke?

Rasa nak tampar saja mulut mereka yang celupar. Tapi masih ada kesabaran.

Kadang-kadang kita fikir hidup ini tidak adil!

Kenapa kita yang teringin sangat untuk mengandung masih susah mengandung. Tapi mereka yang belum berkahwin dan buat maksiat senang sahaja mengandung, melahirkan dan buang/bunuh anak!

Adilkah begitu?

pregnant

BERHENTI!

Hanya Tuhan yang tau kenapa kita ditakdirkan susah mengandung. Penyebabnya mungkin berada dalam diri kita atau dalam diri suami. Mungkin restu ibu bapa diperlukan. Muhasabah diri sendiri.

Mohon maaf dari ibu bapa dan suami walaupun kita rasa kita tidak ada buat silap. Mana tahu ada percakapan atau perbuatan kita yang menyebabkan mereka sakit hati. Tidak salah meminta maaf dan meminta mereka mendoakan kita.

Jangan putus asa!!

Jika anda berhenti mencuba peluang anda semakin tipis.

Ada banyak cara boleh membantu untuk mengandung. Ada banyak perkara anda perlu tahu sebelum anda mengandung.

Saya akan berkongsi apa yang saya tahu. Saya bersedia mendengar luahan perasaan anda. Saya bersedia memberikan sokongan moral.

Jangan malu. Jangan segan. Masih ada cahaya harapan di hujung terowong yang gelap. Insyaallah!

 

light at end of tunnel

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk ini boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living Products yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *