Rawatan Kesuburan | Tunku Azizah Fertility Foundation (TAFF)

Pernahkah anda dengar tentang Tunku Azizah Fertility Foundation? Kita ada Yayasan Kesuburan di Malaysia.

Tunku Azizah Fertility Foundation diwujudkan oleh Tengku Puan Pahang Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah dalam tahun 2004. TAFF telah membiayai kos rawatan IVF untuk lebih 240 pasangan and beribu-ribu pasangan lagi berada dalam senarai menunggu. Lebih dari 53 bayi IVF telah dilahirkan dengan bantuan Tuanku Azizah Fertility Foundation.

Tunku Azizah sendiri mengalami masalah kesuburan dan telah mendapat rawatan kesuburan di banyak tempat. Dia pernah alami 16 kegagalan dan 6 keguguran. Beliau akhirnya berjaya mengandung dengan bantuan pakar kesuburan Malaysia, Dr PC Wong. Tunku Azizah sekarang adalah ibu kepada 6 orang anak.

Baby

Apakah sebenarnya Tunku Azizah Fertility Foundation? TAFF adalah sebuah yayasan kesuburan yang memberikan bantuan kewangan kepada pasangan yang susah mendapat anak pertama. Kos rawatan kesuburan dibiayai sepenuhya oleh TAFF.

Tetapi TIDAK semua pasangan boleh mendapat pembiayaan TAFF. Kos rawatan IVF biasanya mencecah RM10,000 hingga RM15,000. Anda hanya boleh memohon jika memenuhi kriteria berikut.

 • Pendapatan isi rumah (suami isteri) KURANG dari RM4,000 sebulan
 • You have been married for at least 3 years
 • Tidak mempunyai anak
 • Isteri berusia kurang dari 45 tahun
 • Suami dan isteri warganegara Malaysia
 • Perlu mendapat rawatan kesuburan dari pusat rawatan kesburan yang diiktiraf oleh Tunku Azizah Fertility Foundation seperti iCare Fertility Centre di Island Hospital, Penang dan Metro IVF.

Saya telah tahu tentang Tunku Azizah Fertility Foundation sejak saya berkahwin dalam tahun 2004. Malangnya saya tidak memenuhi syarat pendapatan kurang RM4,000 sebulan.

Jika anda memenuhi semua kriteria di atas, apa kata mohon bantuan pembiayaan kos rawatan kesuburan dari Tunku Azizah Fertility Foundation. Memang sudah beribu-ribu orang berada dalam senarai menunggu. Tetapi kalau tak cuba tak tahu dapat ke tak kan?

Untuk maklumat lanjut tentang TAFF, sila hubungi TAFF.

Tunku Azizah Fertility Foundation,
Istana Abdul Aziz, Bandar Indera Mahkota,
25200 Kuantan, Pahang

Phone: 09 573 3241 (Amy)
Email: taff2004@streamyx.com

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk ini boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living Products yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

2 Comments

 • mohd hafiz says:

  bagaimana hendak mendaftar di yayasan tersebut.saya dan isteri memang mahukan anak.harap boleh bantu kami..terima kasih

 • Mohd Faizal Bin Khalif says:

  Assalamualaikum….boleh saya tau macam mana nak buat pendaftaran. Saya dah berkahwin 8thn dan masih belum peluang mempunyai anak. Terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *