Rawatan Kesuburan | Jumpa Doktor di LPPKN

Selepas ujian darah kedua, saya diminta menunggu haid seterusnya datang. Sebaik sahaja dapat haid saya perlu telefon LPPKN untuk buat temujanji dengan doktor.

Kalau nak telefon LPPKN mestilah telefon selepas pukul 2.30pm okey. Kalau call pagi mereka tak layan!

Masa telefon untuk tetapkan temujanji pertama dengan doktor LPPKN ini, boleh minta nurse bagi doktor perempuan kalau nak. Jika tidak cakap, kemungkinan besar nurse akan bagi doktor lelaki!

Kami ke LPPKN pad 9th May 2007 untuk jumpa doktor. Suami isteri kena ada bersama semasa berjumpa doktor. Tak boleh pergi sorang-sorang. Kira logik lah kan.. nak buat anak mana boleh buat sorang-sorang.

Doktor Komathy kata sperma suami saya terkena jangkitan bakteria tetapi tidak apa sebab boleh di rawat. Doktor bagi antibiotik bernamaVibramycin Intravenous (Doxycycline hyclate) kepada suami.

Malangnya farmasi LPPKN tidak ada jual antibiotik ini.  Kami kena beli sendiri di farmasi lain. Memang susah nak jumpa. Nasib baik sebuah farmasi di Rahman Putra ada jual antibiotik ini.

Suami perlu makan satu biji selama beberapa hari. Antibiotik ini dalam kapsul berwarna hijau. Satu paket 6 kapsul berharga RM6.

Doktor Komathy kata result x-tray HSG saya okey. Tiub saya tidak ada halangan. Tetapi doktor kata saya ada masalah hormon. Hormon tak stabil!

Mungkin masalah hormon ini menyebabkan saya susah mengandung. Tetapi doktor pun tak pasti sangat sebab saya tak pernah tak datang haid. Kitaran haid pun tetap dalam 30-32 hari.

Tapi HSG menunjukkan saya ada pelvic adhesion *pelekatan tisu*. Biasanya pelekatan tisu berlaku kalau kita pernah dibedah. Tapi saya tak pernah kena bedah. Doktor kata hal ini tak menjadi masalah sangat.

Sebagai permulaan, doktor bagi saya

  • Clomid (untuk 5 hari)
  • Folic Acid (untuk sebulan)

Saya perlu makan pil subur Clomid setiap malam PADA MASA YANG SAMA. Kalau makan pil Clomid pertama pada pukul 9 malam… hari-hari seterusnya pun kena makan pada pukul 9 malam.

Folik asid pula saya makan setiap pagi sebelum sarapan.

Kos hari ini di LPPKN.

  • Consultancy RM5
  • Clomid RM40
  • Folic Acid RM1.50

Total paid to LPPKN RM46.50

  • Buy Vibramycin RM18.00
Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk ini boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living Products yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *