Rawatan Kesuburan | Adakah Telur Sudah Matang?

21 May 2007 – kami ke LPPKN untuk buat scan tengok telur. Sedihnya sebab hanya ada satu telur matang.

Doktor bagi suntikan untuk ‘pecahkan’ telur. Pecahkan? Kelakar pulak bunyinya he he he.

Rupa-rupanya yang dimaksudkan dengan ‘pecahkan’ telur ialah untuk menstimulasi telur supaya keluar dari kilang telur. Melepaskan telur dari folikel!

Janganlah sebut pecah sebab terbayang telur ayam jatuh atas lantai dan pecah.

Sebab telur matang cuma ada satu jadi prosedur IUI di LPPKN tidak dapat dijalankan. Doktor kata cuba sendiri bersama dengan suami. Doktor siap bagi masa *pukul 9.30pm malam esok* kena bersama…ha..ha

Injection of human chorionic gonadotropin (hCG), given usually 7 to 9 days after the last clomiphene tablet, ensures follicular rupture and has the advantage that intercourse can be timed accurately. Ovulation normally occurs 24-36 hours after a 10,000 IU intramuscular injection of hCG is given. hCG is given based on use of ultrasound to assess follicular growth.

In the presence of one or more mature ovarian follicles, ovulation can be triggered by the administration of hCG. As ovulation will happen about 40-45 hours after the injection of hCG, procedures can be scheduled to take advantage of this time sequence.

 

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk ini boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living Products yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *