Mengandung | Anemia & Uri Di Bawah {Placenta Previa}

Saya berjumpa dengan Doktor Komathy di LPPKN pada 20th November 2007. Kandungan saya sudah masuk minggu ke 15.

Seperti biasa… nurse ambil rekod berat badan dan tekanan darah. Juga darah untuk blood test. Saya di suruh ke tingkat 10 untuk buat ujian air kencing dan ujian darah.

Saya sangat risau bila tengok paras hemoglobin saya jatuh dari 10 kepada 8.5. Paras normal adalah 11. Bermakna saya mengalami moderate anemia ~ kurang darah merah.

Satu lagi masalah ialah uri saya berada betul-betul di bawah, dekat dengan pintu serviks. Baby pulak buat uri tu macam bantal. Comel je.

Baby sangat sihat dan berukuran 8.9mm at 15 weeks.

Disebabkan masalah uri di bawah, Doktor Komathy membuat keputusan untuk discharge saya dari LPPKN sebulan awal. Dia mengeluarkan surat rujukan  kepada hospital pilihan saya untuk rawatan selanjutnya.

Keadaan uri di bawah boleh mengakibatkan pendarahan. Walaupun pendarahan ini mungkin tidak memberi kesan kepada baby tetapi ia akan memberi kesan teruk kepada saya disebabkan saya ada anemia.

A low-lying placenta is not an uncommon finding on second trimester ultrasound scan. As many as 15% to 20% (one in five to six) of pregnancies have a low lying placenta. Fortunately, only 5% (one in 20) of these remain low lying at 32 weeks and only one third of those are low lying at term (37 weeks). After 28 weeks, a low lying placenta is known as placenta previa.

The vast majority of pregnant women will have their placenta issues resolved by the time labour starts and will not have any problems.

Jadi saya kena makan makanan kaya zat besi untuk tambah paras darah merah.

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk ini boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living Products yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *