Masalah Kesuburan | Susah Mengandung Sebab Rahim Terbalik ~ Retroverted Uterus

Pernah dengar pasal rahim terbalik?

Dalam bahasa perubatan rahim terbalik ni Retroverted Uterus lah.

Retroverted uterus adalah rahim yang condong ke belakang menghala ke tulang belakang. Kalau rahim normal tu ianya akan condong sedikit ke hadapan menghala ke perut.

Doktor bagitau yang rahim saya terbalik (retroverted) masa saya keguguran anak kedua lebih kurang 2 tahun yang lalu. Masa tu doctor scan rahim untuk pastikan yang sisa kandungan telah dikeluarkan dari rahim.

20% wanita di dunia mempunyai rahim terbalik!

Sebab-sebab rahim terbalik atau retroverted uterus

Ada wanita yang memang dilahirkan dengan kedudukan rahim terbalik. Tapi kebanyakan kita yang ada rahim terbalik ni disebabkan:

  • Mengandung – masa hamil rahim menjadi besar dan ligamen yang memegang rahim menjadi lemah. So, lepas lahirkan anak ramai yang dapati rahim mereka terbalik.
  • Menopause – masa menopause tahap hormone Estrogen akan jatuh dengan mendadak. Ligamen yang memegang rahim akan menjadi lemah.
  • Masalah system peranakan – penyakit keradangan pelvic dan endometriosis juga boleh menyebabkan rahim terbalik.

Sebenarnya kedudukan rahim terbalik atau retoverted uterus ni jarang mendatangkan masalah. Tapi ada juga wanita yang hadapi masalah-masalah berikut:

  • Sakit masa hubungan seks
  • Senggugut teruk
  • Susah mengandung

Walaupun rahim I terbalik tapi I tak ada masalah langsung. Rasanya rahim I jadi terbalik atau condong ke belakang disebabkan masalah Endometriosis Stage 3 yang I ada tu.

Retroverted = condong ke arah lain = i terjemah jadi terbalik la senang πŸ˜‰

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk ini boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living Products yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *